Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Calimeromarketing.

Wat voor boeken zijn de boeken over Calimeromarketing en zijn ze actueel?

De Calimeromarketingboeken zijn vooral hele praktische boeken over de keuzes die je als ondernemer op marketinggebied kunt maken en betaalbare activiteiten die je kunt inzetten om klanten naar jouw bedrijf te leiden. Het zijn heel persoonlijk geschreven boeken waarin (strategische) keuzes en inzichten worden afgewisseld met eigen ondernemerservaringen, aandachtspunten en suggesties bij de praktisch uitvoering van de te maken keuzes.

Het eerste boek over Calimeromarketing is inmiddels wat verouderd, maar van Calimeromarketing 2.0 wordt op dit moment de vijfde geactualiseerde druk verkocht. Dat boek is dus erg actueel.

Is Calimeromarketing geschikt voor mij of mijn bedrijf?

Toen Karen het eerste boek over Calimeromarketing schreef, deed ze dat met op haar netvlies zakelijke dienstverleners die alleen werken of enkele werknemers hebben. Dat was de groep ondernemers die ze het beste kende. Na verschijning bleek uit de vele reacties dat Calimeromarketing geschikt is voor allerlei ondernemers in allerlei branches. Ook kreeg Karen opmerkingen van ondernemers met grotere bedrijven dat haar boek niet alleen voor kleine ondernemers was.
Blijkbaar spreekt de eenvoudige benadering van het vaak moeilijk gebrachte bedrijfsonderdeel marketing veel meer ondernemers, marketeers, studenten en andere geïnteresseerden aan dan Karen had verwacht. Of Calimeromarketing ook voor jou geschikt is kun je alleen zelf beoordelen, maar de kans is groot dat het ook jou op ideeën kan brengen.

Is het mogelijk een presentatie over Calimeromarketing bij te wonen?

De meeste presentaties die Karen verzorgt zijn voor besloten gezelschappen als de leden van ondernemersverenigingen of de relaties van bijvoorbeeld een bank of ander bedrijf. Daarnaast spreekt ze af en toe tijdens openbaar toegankelijke evenementen. Als er openbare evenementen in de planning zitten, kun je die vinden in de agenda.

Waar kan ik de boeken over Calimeromarketing kopen?

De boeken zijn verkrijgbaar via de betere boekhandel. De meeste Selexyzwinkels hebben de drie nog leverbare boeken op voorraad en op internet zijn de boeken verkrijgbaar bij de bekende online boekwinkels zoals Managementboek.nl en Bol.com.

Welk Calimeromarketingboek kan ik het beste lezen?

Dat is afhankelijk van hoe leuk je lezen vindt, wat je aan marketing wilt gaan doen en hoe groot jouw geloof is in de marketingmogelijkheden die internet biedt.

1 Wil je weten welke voordelen internet en sociale media als LinkedIn en Twitter voor kleine ondernemers hebben op marketinggebied, hoe je daarmee kunt beginnen en hoe je dat interactieve Web 2.0 kunt integreren in jouw (Calimero)marketingmix?
Lees dan Calimeromarketing 2.0.

2 Heb je weinig tijd of heb je moeite met boeken lezen omdat je bijvoorbeeld dyslectisch bent of niet van Nederlandse oorsprong? Lees dan Calimeromarketing 2.0 in een eierdop. (Hoewel Karen ook meerdere reacties heeft gekregen van lezers met dyslexie die te kennen gaven dat het grote 2.0-boek ook voor hen een fijn boek is door het eenvoudige taalgebruik).

3 Vind je boeken lezen echt leuk en wil je weten welke ondernemerservaringen van Karen leidde tot de marketingfilosofie? Die kun je lezen in het eerste boek Calimeromarketing, waar kleine bedrijven groot in kunnen zijn. Daarin staat ook meer over offline marketingmogelijkheden.

Ben je een veellezer en overweeg je beide ‘grote’ boeken te lezen? Lees dan eerst Calimeromarketing en daarna Calimeromarketing 2.0. Het tweede boek begint met een korte samenvatting van de filosofie. Die kun je overslaan als je de boeken vlak na elkaar leest.