Totdat ik tijd heb om een blog over de lancering te schrijven kun je hieronder lezen hoe ik de afgelopen weken de speciale voorverkoop voor fans aankondigde.

Bij de verschijning van een boek voor ondernemers hoort in de huidige 3.0-netwerkeconomie natuurlijk een actie die past bij de doelgroep en de tijdgeest. Daar hebben we even op moeten broeden. Boeken zijn namelijk producten waar je niet alles mee mag doen wat je zou willen. En ik heb eigenlijk niks met boekpresentaties. Van mijn eigen boeken. Natuurlijk wel met presentaties van jullie boeken. :o)

Karen Romme en Marlous Mutsaers tijdens de presentaties van het boek Ondernemersseks

Een boek officieel ‘presenteren’ heb ik alleen bij mijn negende boek gedaan omdat mijn favoriete boekhandelaar me dat via Twitter had gevraagd.

Het klinkt wellicht raar, maar mijn kennis en visie delen met groepen mensen vind ik fantastisch, maar van voor een groep staan omdat ik (weer) een boek heb geschreven word ik ouderwets verlegen. Je moet het dus doen met deze foto met @marlousmutsaers van mijn enige boekpresentatie in dé boekhandel van Tilburg.

 

Wat er dan wel gaat gebeuren?

De afgelopen maanden heb ik van zo veel lezers van eerdere Calimeromarketingboeken gehoord dat ze ‘benieuwd zijn’, ‘niet kunnen wachten’ of ‘in spanning zitten’, dat ik daar iets mee wilde.

In plaats van een boekpresentatie heb ik daarom twee andere dingen bedacht. Of eigenlijk één idee dat we op twee manieren gaan uitvoeren, samen met twee door echte ondernemers gerunde bedrijven.

–> 11 juni persoonlijke voorverkoop in mijn eigen boekwinkel 

Het is je vast niet ontgaan dat begin dit jaar de Polareketen failliet is gegaan. Vervelend voor de eigenaren van die keten, maar met alle gedoe rondom de overnames door eerst Selexyz en later investeringsmaatschappij Procures, hadden Marlous Mutsaers en ik het er al regelmatig over wat zij anders zou doen als het háár winkel was.

Marlous kreeg eindelijk de kans de winkel waar ze al 38 jaar werkt en die ze al 19 jaar runt, over te nemen. Samen met haar zoon Ruud. Omdat ik weet dat je niet even zo’n groot bedrijf overneemt en dat in dit geval wel moest, bood ik aan mee te denken en helpen. Ik organiseerde een crowdsourcingactie voor een aantal dingen die zij als ‘startende ondernemers’ nodig hadden, dacht mee over de communicatie en over hoe we zo veel mogelijk Tilburgers bij hun plannen konden betrekken. En adviseerde crowdfunding via het coöperatiemodel van Symbid.

Binnenkort ga ik de ‘case’ van wie allemaal heeft meegeholpen, wat we allemaal hebben gedaan en waarom, ter lering ende vermaak uitwerken en publiceren. Want Tilburg heeft haar boekwinkel terug en sinds kort ben ik samen met Marlous, Ruud en 328 andere Tilburgers, trotse eigenaar van ‘Gianotten Mutsaers, boekverkopers sinds 1947‘. Een winkel die al 14 jaar mijn boeken verkoopt.

voorverkoop calimeromarketing 3.0 bij boekhandel gianotten mutsaers

Niet alleen kun je Calimeromarketing 3.0 al vanaf 11 juni bij Gianotten Mutsaers kopen, maar op die woensdag kan dat na 10 uur bij mij persoonlijk. Omdat ik overal kan werken, verplaats ik dan mijn werkplek tot een uur of vier naar De Emmapassage 17. 

Dus wil je het boek snel hebben, maar het wel eerst doorbladeren? Of wil je een exemplaar door mij laten signeren voor jezelf of voor iemand anders? Of wil je het boek kopen en iets aan mij vragen, iets met me delen of mijn gratis advies over iets op marketing- of ondernemersgebied? Dan weet je nu waar dat op 11 juni kan. Ik neem mijn eierwekker mee en geef die dag ook gratis Calimeroconsulten aan wie ik daar blij mee kan maken.

Kom je van buiten de regio? Dan is het wellicht handig te weten dat Gianotten (zoals de winkel altijd is blijven heten voor Tilburgers) op 5 minuten lopen van het station zit en onder een parkeergarage (Centrum-zuid). Dat ze bekend staan om hun goede boekadviezen en ook veel leuke boeken voor vaderdag verkopen. ;o)

Als je rond lunchtijd komt, kun je meteen een boterhammetje eten in het vernieuwde lunchcafé in de winkel. En wil je toevallig boeken opruimen en wilde je toch al een keer kijken of daar exemplaren bij zitten die nog wat opleveren? Elke woensdag is Mark van Rebookstore in de winkel om tweedehands boeken in te kopen. Dus ook op woensdag 11 juni.