Ik ben op deze website geen fanatieke blogger, maar af en toe plaats ik hier artikelen die iets met Calimero(marketing) te maken hebben.

 

Ingredienten Calimeromarketingsoep 250pRecept Calimeromarketingsoep

14 juni 2014: Als een zwart kuikentje al jaren nogal aanwezig is in je leven word je daar af en toe wat melig van. Zo ontstond een paar jaar geleden Calimeromarketingsoep.
Tijdens het schrijven van Calimeromarketing 3.0 besefte ik dat ik allang niet meer de enige ondernemer ben die wat heeft met mijn kleine vriendje.
Daarom heb ik mijn recept daarvoor – ter gelegenheid van de verschijning van het nieuwe boek – maar eens opgeschreven. Lees verder

 

Blog voorverkoop Managementboek.nl 250pixSpeciale voorverkoop via Managementboek.nl

12 juni 2014: Bij het nieuwe boek probeer ik zo goed mogelijk te leven naar het Engelse gezegde ‘Practice what you preach’. Ofwel: zelf doen wat ik in het boek heb geschreven. Ik heb mijn hersens behoorlijk gepijnigd over hoe ik bij de verschijning van het boek mijn bestaande klanten voorrang kon geven (spelregel 7). Ik wilde iets doen voor de trouwe Calimeromarketingfans uit het hele land, maar door de Wet op de vaste boekenprijs mag je niet zomaar allerlei leuke dingen doen met boeken. Lees verder

 
Schutbladen 3.0 250pix

Ook minirecensies in Calimeromarketing 3.0

27 mei 2014: Door de enorm leuke reacties op de minirecensies in Calimeromarketing 2.0 én omdat niemand een product zo goed kan verkopen als tevreden klanten, staan er ook voor- en achterin het nieuwe boek weer minirecensies van lezers. Dit keer deed ik een oproep daarvoor via Twitter, LinkedIn en Facebook en in het boek kun je zien wie via welk sociaal medium heeft gereageerd.
Hieronder twee van de vier pagina’s met minirecensies. Bekijk de minirecensies

 

reacties in Calimeromarketing 2 250pMinirecensies in Calimeromarketing 2.0

10 maart 2012: Voor het verschijnen van de eerste en de vijfde druk van Calimeromarketing 2.0 heb ik lezers gevraagd me in 1 tweet te laten weten wat ze van de boeken vinden/vonden.

Aan die oproep hebben bijna 30 lezers gehoor gegeven. Hun reacties staan op de ‘schutbladen’ voor- en achterin het 2.0-boek. Lees verder

 

karen romme in-via-San-Calimero 250pSan Calimero

5 februari 2012: Begin 2004 ontmoette ik tijdens het schrijven van het eerste Calimeromarketingboek toenmalig Radio 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth. Hij zei dat ik van een boek met die titel best 10.000 boeken zou moeten kunnen verkopen. Maar ik wist dat er van een managementboek in die tijd gemiddeld 1000/1500 werden verkocht in Nederland (tegenwoordig nog veel minder).
De volgende dag vertelde mijn lief dat hij al jaren een keer door de binnenlanden van IJsland wilde reizen. Lees verder

 

Calimero en het hollandse vrouwtje 250pEr was eens een kuikentje

9 december 2011: De naam van mijn marketingfilosofie is natuurlijk een knipoog naar het zwarte kuikentje met de halve eierdop op zijn hoofd. Het kuikentje dat regelmatig ‘last’ had van het feit dat hij zo klein was. Maar hoe klein hij ook was, hij werd wel wereldberoemd. De televisieserie over zijn avonturen werd begin jaren zeventig in ruim negentig landen uitgezonden. Lees verder